Deliflor viert Chrysanthemum Day op 9 september met een online show

9 september is het Chrysanthemum Day. Deliflor grijpt deze bijzondere chrysantendag aan om een online show te organiseren en daarmee te laten zien welke prachtige arrangementen te maken zijn met deze veelzijdige bloem. In samenwerking met Flower Circus en arrangeur Geertje Stienstra zal een wervelende show verzorgd worden die wereldwijd online via Facebook te volgen is. Op 9 september om 15.00u start de show op het FB-kanaal van zowel Flower Circus als Deliflor Chrysanten. Stel hier een herinnering in om deze live show niet te missen.

Chrysanthemum Day kent zijn oorsprong in Japan. Chrysanthemum Day, ook wel bekend onder de Japanse naam ‘Kiku no Sekku’ is een van de 5 heilige festivals in Japan. Het wordt gevierd op de 9e dag van de 9e maand en is voor het eerst georganiseerd in 910 door het Keizerlijk huis van Japan. De chrysant is al heel lang het symbool van de Keizer van Japan en de Keizerlijke familie. Het is te zien op het Keizerlijk Zegel van Japan.

Deliflor Chrysanten wil echter van deze dag een wereldwijd chrysantenfeest maken. De online show met de Nederlandse toparrangeur Geertje Stienstra biedt de mogelijkheid voor bloemenliefhebbers wereldwijd om dit feest mee te vieren en zich te laten inspireren.

Akkoordakkoord