Sombrella in de finale voor Glazen Tulp

De finalisten voor de FloraHolland Award de ‘Glazen Tulp 2013’ zijn bekend. In de categorie Snijbloemen is Sombrella 1 van de 5 finalisten. Deliflor Chrysanten en kwekerij Arcadia hopen met deze bijzondere geplozen chrysant uiteraard op prolongatie van de Glazen Tulp Award die ze vorig jaar voor de Anastasia Star Pink in de wacht wisten te slepen.


Tijdens de vakjuryvergadering op 15 november zijn de 20 finalisten verdeeld over 4 categorieën geselecteerd. De producten werden onder meer beoordeeld op commerciële aantrekkelijkheid en houdbaarheid, maar ook op logistieke efficiëntie en kans op schade bij belading.
In de categorie Snijbloemen neemt Sombrella het in de finale op tegen:

  • Hydrangea macrophylla 'Harlekijn' (blauw) - Mts. Lambregts-van Loon (Oosteind), Mts. Saris (Maasbree)
  • Eustoma russellianum gevuldbloemig 'Rosanne Green' - F.M. van Holst (Poeldijk)
  • Rosa tros Scented Air - Rozenkw Koene BV (Naaldwijk), W.S.G. van Kampen (Nieuwerkerk ad IJssel)
  • Zantedeschia 'Captain Odeon' - Flevo Calla BV (Almere), Kwekery Zandvoort VOF (Huissen)

 

De finalisten gaan hun producten op 13 december voor een prominenten jury presenteren. Deze jury bestaat onder andere uit Rob Verlinden en Rudi en Pascal van 2Dezign. De jury kijkt met commercieel oog naar de producten. Wat vindt de consument van de producten? Op 31 januari 2013 worden de winnaars per categorie bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotels van Oranje te Noordwijk.

Akkoordakkoord