Deliflor inspireert vele nationaliteiten op IPM in Essen


Tijdens de IPM in Essen presenteerde Deliflor het assortiment dat verkrijgbaar is op de Nederlandse veilingen en daar kreeg Deliflor veel verbaasde opmerkingen over. Veelgestelde vragen van bloemisten waren: ‘Oh, zijn dit echt alleen chrysanten?’en ‘Is dit geverfd of natuurlijk?’. Uiteraard zijn er alleen natuurlijke chrysanten gepresenteerd op de IPM en de bloemisten zijn in ieder geval geïnspireerd door de prachtige chrysanten en arrangementen die in de stand gepresenteerd waren.

De prachtige chrysantenwand informeerde het publiek over het actuele assortiment en de gepresenteerde bloemstukken werden veelvuldig op de foto gezet. De bezoekers vonden de chrysantenwand een mooi middel om het assortiment goed in kaart te brengen. Ook was er extra aandacht voor de noviteiten van Deliflor. Zo schitterden Baltica Pink, Barca, Delianne Dark Green, Galactica Sunny, Moretti, Rhythm, Sheik en Sombrella in een vrolijk mono arrangement.
Bloemisten verbaasden zich over het feit dat Deliflor-soorten zo kleurrijk en veelzijdig zijn. Ook vroegen de bloemisten zich af waarom deze soorten niet in de groothandel verkrijgbaar zijn. Dit bleek niet alleen een probleem in Duitsland, want ook Nederlandse, Belgische, Franse, Engelse en Poolse bloemisten maakten hier opmerkingen over. Naast West-Europeanen waren ook veel bloemisten uit andere werelddelen vertegenwoordigd. Zo waren er geïnteresseerden uit Amerika, Australië, Azië, Oost- Europa en Zuid-Europa.

De soorten die door het internationale publiek als echte uitblinkers werden gezien, waren. Anastasia Star Pink, Baltica Lime,  Rhythm, Sheik, Sombrella, VIP, Zembla Brasil en Zembla Lime.

Akkoordakkoord