Kleurrijke stand op Flowers Expo Moskou brengt vrolijkheid

Een beurs die voor Deliflor niet meer weg te denken is uit de vaste beursagenda is de Flowers Expo in Moskou. Inmiddels is deze beurs uitgegroeid tot de belangrijkste beurs van bloemen in Rusland en omliggende landen. De beurs vond plaats van 8 tot en met 10 september. Deze beurs wordt ook bezocht door kwekers maar vooral door bloemisten, importeurs en handelaren. Het bezoekersaantal over de drie beursdagen was 15.000 volgens de organisatie.
Bloemisten en Russische importeurs bezoeken de stand vooral om de noviteiten van het afgelopen jaar te zien. Niet iedere noviteit is altijd bekend bij de bloemisten omdat ze nog niet allemaal met internet en email werken. Een bezoek aan de stand levert hen dus informatie op over welk (nieuw) assortiment er op dat moment te bestellen is via de Nederlandse exporteur.
Noviteiten hebben dus een prominente plaats in de stand. In de week na de beurs wordt steeds weer duidelijk dat een beursdeelname zinvol is omdat er vraag in Nederland komt naar de nieuwere soorten. Voorbeeld hiervan is de santini Lorain. Deze nieuwe santini werd kort na de beurs geïntroduceerd maar al tijdens de beurs kwamen er telefoontjes van handelaren bij Deliflor binnen met de vraag wanneer dit soort verkrijgbaar is, omdat het ras op de beurs gespot was.

Chrysantenhoed echte eyecatcher

Naast de noviteiten is het belangrijk om een originele en opvallende eyecatcher in de stand te hebben. Omdat er zo’n 400 internationale deelnemers zijn aan de beurs, is het belangrijk om op te vallen. Dit jaar heeft de afdeling productmanagement van Deliflor in samenwerking met de arrangeur een van riet gevlochten hoed van circa 1,5 meter doorsnee laten maken, opgemaakt met bloemen. Onder de hoed was een tuinbankje neergezet waar bezoekers op konden gaan zitten voor een fotomoment.
Letterlijk toverden we zowel mét als uit onze imponerende hoed bij vele bezoekers een lach op hun gezicht. In de eerste stand uitgevoerd in de nieuwe huisstijl was de hoed stijlvol en sfeervol met onze rassen opgemaakt in de kleurstelling van de frisse achterwand. Een ideaal fotomoment en dat bleek. Zelf hebben we ruim 300 foto’s gemaakt van bezoekers die op het bankje zijn gaan zitten voor een foto. Daarnaast zijn er nog veel meer foto’s gemaakt door bezoekers zelf. Alle door ons gemaakte foto’s ’zijn op de facebookpagina van Deliflor geplaatst.
Met drie goede en drukke dagen achter de rug is op donderdag 10 september de Flowers Expo in Moskou afgesloten. Veel relaties uit de bloemenbranche hebben een bezoek aan onze stand gebracht om de actuele ontwikkelingen te bespreken en om het nieuwe assortiment van 2015 te bewonderen.
De in het voorjaar geïntroduceerde rassen hebben inmiddels een goede naamsbekendheid opgebouwd bij de verschillende bloemisten en importeurs. Door de beurs is dat alleen maar vergroot. Zo is Barca Splendid uniek vanwege zijn heldere kleur, is Mango een goede en sterke troschrysant en wordt de kleurvastheid van Belicia en Lesia geprezen/ genoemd. Tegelijkertijd was het voor de meest recentelijke en aanstaande introducties van rassen als Delacroix, Lorain, Dudoc en Elstar een mooi moment om deze beter te leren kennen.

Show op Flowers Moskou
“Happy faces and colorful” is het thema geweest van de twee shows die Deliflor chrysanten heeft georganiseerd in samenwerking met 2dezign op de beurs. Arrangeurs Ruud Hazelaar en Pascal Koeleman (jury-lid uit het TV programma Hollands Beste Bloemstylist) hebben de rassen van Deliflor de benodigde aandacht gegeven op het podium van de beurs. In een gezamenlijke productdemonstratie met gerbera, lelie en lisianthus hebben de toparrangeurs vrolijke, kleurrijke en inspirerende creaties gemaakt voor de aanwezige bloemisten in een volle arena op de beurs.
Tijdens de twee shows werd veel informatie over Deliflor en onze rassen gegeven door de arrangeurs die goed bekend zijn met ons bedrijf en ons mooie assortiment.
Deze shows zijn erg leerzaam en nuttig voor de Russische bloemisten. Na afloop van de show waren er vragen en belangstelling voor de in de show gebruikte rassen. Daarmee werd meetbaar wat het effect is van een show tijdens een beurs.

Conclusie van drie dagen beurs: bloemen brengen vrolijkheid en kleur voor de Russische consumenten. Ook in deze lastige tijden voor de bloemenbranche in Rusland.

Flowers Expo Moskou 2015

11230601_1163415000340870_5794632238482987449_n.jpg
DSC_1979.jpg
DSC_1967.jpg
DSC_1993.jpg
DSC_1999.jpg
DSC_2004.jpg
DSC_2019.jpg
DSC_2023.jpg
DSC_2026.jpg
DSC_1988.jpg
DSC_1959.jpg
DSC_1956.jpg
DSC_1954.jpg
Akkoordakkoord