Nieuwe pluischrysant Rossano Charlotte ondersteunt Koninklijk doel

De nieuwe pluischrysant van Deliflor Chrysanten ‘Rossano Charlotte’ is vernoemd naar de op 2 mei 2015 geboren dochter van de Engelse prins William en zijn vrouw Kate. Deze nieuwe chrysant zal een mooie bijdrage leveren aan het East Anglia's Children’s Hospice, een prachtig goed doel waar Kate beschermvrouw van is. Deze organisatie die kinderen met een levensbedreigende ziekte ondersteunt en opvangt, zal financieel ondersteund worden met de royaltygelden van Rossano Charlotte. Deliflor is naar Engeland afgereisd om deze donatie persoonlijk te overhandigen in de vorm van een prachtige canvas van Rossano Charlotte. De pluischrysant Rossano Charlotte zal officieel op de markt geïntroduceerd worden in januari 2016.

Deliflor Chrysanten heeft eerder dit jaar de hulp van haar sociale media netwerk ingeschakeld om voor de nieuwste variant van het ras Rossano een passende nieuwe naam te bedenken. De suggestie van Johan Heemskerk, UK sales representative voor Beekenkamp, om deze baby-roze chrysant te vernoemen naar prinses Charlotte was de winnende. Rossano Charlotte is daarmee de nieuwe naam van de roze pluischrysant met bijzondere groene accenten in de bloemlinten.

Deliflor wilde het prinselijk paar uiteraard graag verblijden met een mooi boeket van deze naar hun dochter vernoemde bloem. Bij hoge uitzondering heeft Deliflor toestemming gekregen om een boeket af te leveren. Hiertoe heeft bloemist Abridge Florist een prachtig koninklijk arrangement samengesteld met Rossano Charlotte. Om de vernoeming tevens een blijvend karakter te geven, is besloten om met een deel van de royalty’s van Rossano Charlotte een organisatie financieel te ondersteunen die nauw aan het hart ligt van het koninklijk paar: het East Anglia’s Children’s Hospice (www.each.org.uk). Deze organisatie biedt zorg en steun aan kinderen met een levensbedreigende ziekte. Met een persoonlijk bericht heeft Kate haar dankbaarheid voor de donatie aan dit prachtige doel overgebracht.

EACH heeft aandacht besteed aan deze bijzondere vernoeming op haar website.

Akkoordakkoord