Logo Deliflor E-News
stroke

Kleurrijke stand op Flowers Expo Moskou brengt vrolijkheid

Een beurs die voor Deliflor niet meer weg te denken is uit de vaste beursagenda is de Flowers Expo in Moskou. Inmiddels is deze beurs uitgegroeid tot de belangrijkste beurs van bloemen in Rusland en omliggende landen. De beurs vond plaats van 8 tot en met 10 september. Deze beurs wordt ook bezocht door kwekers maar vooral door bloemisten, importeurs en handelaren. Het bezoekersaantal over de drie beursdagen was 15.000 volgens de organisatie.

Lees meer
 
 
 

Geluiden Russische markt

Vooraf waren we wat sceptisch over de beursdeelname aan de Flowers Expo omdat de bloemenhandel naar Rusland op dit moment erg lastig is. In Nederland geteelde bloemen zouden te veel thripsen bevatten bij controles aan de grens en daardoor is de regelgeving in Rusland sterk aangescherpt. Er is geen sprake van een boycot maar telers en handelaren hebben wel hun voorzorgmaatregelen getroffen door bloemen bijvoorbeeld allemaal in een blanco hoes aan te voeren zodat het minder makkelijk te herleiden is naar een Nederlands product. Vanuit Rusland kwamen berichten dat dit (Nederlandse) probleem wel eens een aanleiding zou kunnen zijn dat er meer media- en politieke aandacht zou zijn op de beursvloer. Dit is gelukkig niet het geval geweest en de beurs was echt business to business voor de handel in bloemen.


Ondanks alle huidige problemen, waardevermindering van de Roebel en tegenvallende groeicijfers van de Russische economie blijft er meer dan voldoende vraag naar bloemen door Russen. Er wordt echter veel prijsbewuster besteld door de bloemenhandelaar in Rusland, maar bloemen en bij voorkeur ook chrysanten moeten er blijven komen. Producten hoeven alleen niet extreem zwaar te zijn en er is een bovengrens aan wat men kan betalen. Dat moet de Nederlandse teler zichzelf goed realiseren. De bloemenhandel leeft echter bij de dag en er kan nog niet te ver vooruit gepland worden vanwege de onzekere factoren. Maar het feit blijft dat bloemen een product zijn waar de consumenten in Rusland blij van worden.

 
 
 

Deliflor op TradeFair

Van 4 t/m 6 november is Deliflor Chrysanten aanwezig op de FloraHolland TradeFair in Aalsmeer. We zullen de bezoekers hier ons nieuwste assortiment tonen en diverse arrangementen om de veelzijdigheid van chrysanten te onderstrepen.

We heten u graag van harte welkom in onze stand 20.5.

 
 
 

Derde volautomatische steeklijn bij Deliflor

Bij Deliflor wordt binnenkort de derde steeklijn met 6 geautomatiseerde steksteekmachines geïnstalleerd. Deze steeklijn zal vooral ingezet gaan worden voor de kleinere partijen, die daarmee dus ook met robots gestoken gaan worden. De planning is dat de nieuwe steeklijn vanaf week 44 operationeel zal zijn. Bekijk in dit filmpje hoe de huidige steksteekmachines functioneren.

 
 
 

Recente introducties

De afgelopen periode zijn er weer enkele mooie nieuwe soorten geïntroduceerd:

 

Cologne: witte, pomponvormige santini met talrijke bloemen per tak
Delacroix: helderrode, gevuldbloemige troschrysant met uniek licht accent in het hart
Elstar: enkelbloemige troschrysant met prachtig rood-geel bloemscherm
Lorain: santini met lieflijke kleurschakering van roze en wit in de bloemlinten

 
 
 

Vertrek Stefan de Hoog

Productmanager Stefan de Hoog heeft te kennen gegeven dat hij Deliflor Chrysanten na een periode van 17 jaar verlaat per eind september. Stefan heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij een veredelaar in potplanten. Stefan heeft zich jaren met veel energie en toewijding ingezet voor Deliflor en het chrysantenvak, waarvoor wij hem hartelijk bedanken. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan bij zijn nieuwe werkgever.

 

Stefan: “De beurs in Moskou was speciaal voor mij. Het was de laatste in dienst als Productmanager voor Deliflor Chrysanten. De beurs in Moskou was een goede gelegenheid om afscheid te nemen van de talrijke relaties die in de afgelopen jaren zijn opgebouwd in Oost Europa. Ik dank Deliflor, de chrysantentelers en de vele exporteurs voor de mooie projecten en introducties die we de afgelopen jaren hebben kunnen organiseren en hebben neergezet. Ik wens iedereen uit de chrysantenbranche voor de toekomst het allerbeste en vast en zeker komen we elkaar nog een keer tegen.”

 

Hartelijke groet,
Stefan de Hoog

 
 
 

Agenda

4-6 november - FloraHolland TradeFair, Aalsmeer
26-29 november - Eurasia Plant Fair/Flower Show, Instanbul
21-22 januari 2016 - Bloeiproeven Delicatessen, Maasdijk
26-29 januari 2016 - IPM, Essen

 
 
 
Change your preferred newsletter language
Language & newsletter settings
stroke Deliflor Chrysanten B.V.
Korte Kruisweg 163
P.O. Box 77
2676 ZH Maasdijk, Holland
t +31 (0) 174 526 200
f +31 (0) 174 526 203
i www.deliflor.nl
e info@deliflor.nl
SIGN OUT | AFMELDEN